Gebreide trui

Door de jaren heen heb ik heel veel gemaakt, van knuffels tot dekens en babyschoentjes. Maar altijd stond daar de gevreesde gebreide trui op het To Do lijstje. Ik wilde het toch graag een keer proberen. In het verleden heb ik het wel eens geprobeerd, maar ben ik halverwege weer gestaakt. Inmiddels zijn we weer een paar jaar verder, dus tijd voor een nieuwe poging.

De trui wil ik van 50% acryl en 50% katoen garen maken. Zo zou de trui wel zacht aanvoelen, maar niet heel zwaar worden door het katoen. Uiteindelijk ben ik op garen van Katia uitgekomen.

Een patroon voor de trui heb ik niet gebruikt. Ik heb de trui op een goed passende trui gelegd en ben zo begonnen met het voorpand en daarna het achterpand. Beiden onderin een gebreide boordsteek. Het was wel lastig op de tast afkanten voor de mouwen en de hals. Ik kan je vertellen dat beide panden heel vaak uit heb gehaald en opnieuw ben begonnen. Na het voor- en achterpand heb ik de mouwen gemaakt op een rondbreinaald. Ook hier heb ik weer een boordsteek gebruikt.

Uiteindelijk ben ik erg blij met het resultaat. Wat wel jammer is is dat het garen pluist. Er zitten dus al wat pillen op. Dat is zonde voor al het werk wat er in gestoken is. Wat mij betreft is het project geslaagd! Er gaan zeker meer truien volgen.

Tags: