Lalylala – Vampier Vlad

Het is alweer een tijd geleden dat ik een Lalylala heb gemaakt. Eerder maakte ik meerdere keren een Bina, Lupo, Dirk en Oleg. Ik was net klaar met mijn zomerdeken, dus tijd voor een nieuw project. Iets wat vooral geen deken was. Zo kwam ik uit bij een Lalylala.

Vlad leek me wel leuk om een keer te maken. Mijn vorige Lalylala’s  zijn van allerlei verschillende afmetingen door het gebruik van verschillende formaten van haaknaalden. Ik wilde nu een zo klein mogelijke Vlad maken. Bij de Action heb ik acryl garen gekocht voor naald 2 in de kleuren: zwart, grijs, wit en paars.

Het patroon van Vlad begint met het hoofd en daarna de muts. Altijd als ik een Lalylala maak heb ik ruzie met het hoofd en de muts! Ze sluiten gewoon nooit goed op elkaar aan! Heel irritant! Na 2x uitgehaald en aangepast te hebben paste de muts goed over het hoofd heen. Ik weet ook niet hoe ik hier meer rekening mee kan houden. Het blijft altijd maar een kwestie van passen, proberen, uithalen en opnieuw doen.

Het lijf, benen en armen zitten zoals gewoonlijk vrij snel in elkaar. De volgende stap was de oren. Het kwam er maar niet zo uit te zien als in het patroon! Na flink wat  Googlen kan ik er achter dat dit kwam doordat ik niet in de buitenste lus haakte. Hierna ging het prima.

Daarna begon ik aan de cape van Vlad. Ook weer een leuke uitdaging omdat de binnenkant van een ander garen is dan de buitenkant. De cape was erg leuk om te maken, hij oogt echt veel groter als hij niet om de pop heen zit! De cape heb ik voordat de delen aan elkaar gehaakt worden wel gewassen en opgespannen. Zo komen de punten in de cape wat meer naar voren.

Als finishing touch nog het strikje haken en klaar was Vlad!
Vlad was een leuke Lalylala om te maken. De basis van Vlad is hetzelfde als bijvoorbeeld een Bina. De kraag en oren vormden wel een leuke nieuwe uitdaging. Uiteindelijk is hij toch niet zo klein geworden, Vlad is ongeveer 30 cm lang.