Scheepjes CAL2016 – Last dance on the beach

Voor mijn vakantie wilde ik een project wat ik makkelijk in mijn koffer mee kon nemen. Ik ben nog bezig met de Lossen & Vasten CAL. Maar dit is een hele grote lap die je niet makkelijk meeneemt het vliegtuig in. Dus tijd om een ander project te bedenken.

Op Facebook zag ik dat iedereen druk bezig was met de Scheepjes CAL2016. Deze bestaat uit allerlei losse vierkantjes. Helemaal top voor vakantie dus! Want dan kan ik de losse vierkantjes op vakantie maken. De deken wordt gemaakt van Colour Crafter, een acrylgaren waar ik nog niet eerder mee heb gewerkt. Vlak voor mijn vakantie heb ik nog een aantal bollen ingeslagen zodat ik in mijn vakantie gelijk kon beginnen. Het kiezen van de kleuren was dit keer lastig! Normaal kies ik altijd voor blauw, grijs of wit. Dit keer wilde ik wat meer kleur gebruiken. Ik heb geloof ik wel 25 kleuren naast elkaar gelegd en daar uiteindelijk mijn kleurtjes uit gekozen.

Op vakantie had ik 3 bollen meegenomen. Het allereerste vierkantje van de eerste week vond ik erg vervelend om te maken. Het lukt me maar niet om hem rond de 18 cm te krijgen. Dan werd hij weer 20 cm, dan weer 16 cm. Na een paar keer uithalen en opnieuw proberen is het toch gelukt. In de loop van mijn vakantie had ik van de eerste 3 weken 4 vierkantjes gemaakt. Maar ik had nog wol en tijd over, dus ben maar gewoon door gegaan met het maken van vierkantjes. Thuis aangekomen was dit het resultaat:

Doordat niet alle vierkantjes precies 18×18 cm werden ben ik vrij snel al begonnen met blocken. Normaal gebruik ik van die rubberen puzzelstukken, maar dat leek me hier niet zo praktisch. Dan zou ik ieder blok moeten afspelden op 18×18 cm. Daarom heb ik 3 lagen stevig karton van 20x 20 cm geknipt. Hier heb ik in de hoeken, op 18×18 cm een gat geprikt en in ieder gat een breinaald gestoken. Op beide uiteinden en in het midden een stuk karton maakte een goede basis voor het blocken. De vierkantjes kwamen er na het blocken echt een stuk mooier uit te zien.

Na alle vierkantjes gemaakt te hebben, werd het tijd om de deken in elkaar te zetten. Uiteraard wilde ik mijn eigen indeling maken van alle vierkantjes omdat ik bepaalde kleuren niet naast elkaar wilde hebben. Nadat alles goed lag heb ik er snel een foto van gemaakt want dan kon ik altijd nog even terugkijken wat de volgorde was. Daarna ben ik begonnen met alles aan elkaar haken. Persoonlijk vond ik dit niet zo’n lekkere manier om de vierkantjes aan elkaar te haken. Voor een volgende deken zou ik een andere methode kiezen.

De meeste vierkantjes trekken uiteindelijk toch mooi recht in de deken en ik ben er erg blij mee. De kwaliteit van het garen vond ik ook erg fijn. De Colour Crafter lijkt wel iets zachter en gladder aan te voelen dan de Stylecraft.

Dit is mijn uiteindelijke deken geworden. In totaal heb ik er ongeveer 2 maanden over gedaan om deze deken te maken. Wat voor mij echt een record is! (Mijn eerste deken heeft me ongeveer 1,5 jaar gekost om af te maken).

 

 

Tags: